Obiectivele din perspectivă financiară ale Președinției României la Consiliului UE, prezentate în Parlamentul European de Eugen Orlando Teodorovici

21 ianuarie 2019, 17:30

Potrivit lui Teodorovici, primul mesaj pe care Preşedinţia română a Consiliului UE doreşte să-l transmită este coeziunea europeană, atenţia României îndreptându-se spre tratamentul egal al cetăţenilor UE. În opinia sa, este extrem de important ca Uniunea Europeană să devină mai importantă şi mai prosperă pentru a oferi, printre altele, securitate şi siguranţă pentru cetăţenii europeni.

În intervenţia sa, oficialul român a menţionat că este esenţială definitivarea Uniunii Economice şi Monetare. În egală măsură, promovarea uniunii bancare constituie o prioritate, în contextul în care este nevoie de un sector financiar european sigur şi solid.

Nu în ultimul rând, propunerile legislative avute în vedere de Preşedinţia română a Consiliului UE se vor referi la reducerea stocului de credite neperformante.

Un alt proiect important pe care România îl va avea în atenţie va fi instrumentul InvestUE; prima discuţie în Consiliul ECOFIN pe acest subiect va avea loc marţi, iar o decizie în acest format al Consiliului UE este aşteptată în luna februarie.

„Consider esențială identificarea unor soluții pentru gestionarea programului InvestEU de o asemenea manieră încât să conducă la o distribuție geografică echilibrată a fondurilor la nivel european, precum și la creșterea capacității tuturor statelor membre în implementarea proiectelor”, a subliniat ministrul de Finanțe de la București, Eugen Orlando Teodorovici.

„Președinția română a Consiliului Uniunii Europene se va asigura că procedura de descărcare bugetară pentru 2017, implementarea bugetului pe 2019 și elaboararea bugetului pe 2020 vor fi gestionate într-o manieră eficientă”, a adăugat el.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite