Obiectivele din perspectivă financiară ale Președinției României la Consiliului UE, prezentate în Parlamentul European de Eugen Orlando Teodorovici

Luni după-amiază, ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, prezintă în Comisia pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European obiectivele Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, din perspectiva financiară.

21 Ianuarie 2019, 17:30 (actualizat 21 Ianuarie 2019, 17:51) |
Obiectivele României, prezentate în PE
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit lui Teodorovici, primul mesaj pe care Preşedinţia română a Consiliului UE doreşte să-l transmită este coeziunea europeană, atenţia României îndreptându-se spre tratamentul egal al cetăţenilor UE. În opinia sa, este extrem de important ca Uniunea Europeană să devină mai importantă şi mai prosperă pentru a oferi, printre altele, securitate şi siguranţă pentru cetăţenii europeni.

În intervenţia sa, oficialul român a menţionat că este esenţială definitivarea Uniunii Economice şi Monetare. În egală măsură, promovarea uniunii bancare constituie o prioritate, în contextul în care este nevoie de un sector financiar european sigur şi solid.

Nu în ultimul rând, propunerile legislative avute în vedere de Preşedinţia română a Consiliului UE se vor referi la reducerea stocului de credite neperformante.

Un alt proiect important pe care România îl va avea în atenţie va fi instrumentul InvestUE; prima discuţie în Consiliul ECOFIN pe acest subiect va avea loc marţi, iar o decizie în acest format al Consiliului UE este aşteptată în luna februarie.

"Consider esențială identificarea unor soluții pentru gestionarea programului InvestEU de o asemenea manieră încât să conducă la o distribuție geografică echilibrată a fondurilor la nivel european, precum și la creșterea capacității tuturor statelor membre în implementarea proiectelor", a subliniat ministrul de Finanțe de la București, Eugen Orlando Teodorovici.

"Președinția română a Consiliului Uniunii Europene se va asigura că procedura de descărcare bugetară pentru 2017, implementarea bugetului pe 2019 și elaboararea bugetului pe 2020 vor fi gestionate într-o manieră eficientă", a adăugat el.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI