Obiecțiile partenerilor de guvernare. Lideri ALDE și USR, nemulțumiți de unii miniștri și de program

25 octombrie 2019, 18:30

După ce au avut obiecții la adresa unuia dintre favoriții pentru postul de ministru al Sănătății, Victor Costache, cei de la USR îl contestă acum și pe Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii.

„Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii. Să fii prezent aproape săptămânal, în calitate de deputat, în emisiunile televiziunii locale al cărei asociat unic încă ești nu te califică pentru această poziție”,  scrie deputatul Iulian Bulai, care anunță că se află în imposibilitatea morală de a-i acorda la audierile în comisii votul pentru a fi ministru al Culturii.

În schimb, dinspre ALDE, care promite că va vota guvernul, apar nemulțumiri în privința programului de guvernare. Varujan Vosganian dă de înțeles că Orban nu va avea și votul lui: „Cu regret vă semnalez că din cuprinsul Cap. VI.1 – Transporturi și Infrastructură din Programul de Guvernare pe care ni l-ați prezentat NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru investirea noului Guvern. V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră.”

Luni se va stabili calendarul învestirii guvernului care va începe cu audierea miniștrilor propuși în comisiile de specialitate ale parlamentului. Ludovic Orban speră ca miercuri cabinetul să fie supus votului celor două Camere. Nu e exclus să se ajungă însă cu votul în săptămâna dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale.

Deocamdată, Ludovic Orban nu are voturile necesare investirii cabinetului propus de el. Așteaptă un răspuns de la PMP și face negocieri directe cu independenții și cu membri ai PRo România și PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite