Obiceiurile de Crăciun se păstrează încă în satele românești

În satele românești pandemia nu a schimbat unele obiceiuri. Pe ulițe, savoarea cărnurilor afumate anunță că se apropie Crăciunul.

19 Decembrie 2020, 21:43 (actualizat 19 Decembrie 2020, 21:49) Știrile TVR |
Sarbatoare cu miros de afumatura
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În satele românești, venirea Crăciunul se simte de departe, de la mirosul de afumatură.

La Figa, lângă Beclean, Ionică Lăzăroi a pus în funcțiune afumătoarea atât pentru el cât și pentru prietenii care vor să aibă pe masă preparate de porc afumate.

Afumarea cârnaţilor este o etapă ce trebuie făcută cu atenţie. Iar Ionică folosește anumite lemne. Doar așa gustul cărnii va fi unul special.

Până să ajungă pe platourile de sărbătoare cârnații și mușchiuleții sunt așezați pe rudă în afumatoarea. Stau acolo și câteva zile până când carnea va fi pătrunsă bine de fum.

Preparatele tradiționale scoase din fum se lasă la uscat și după Crăciun. Se consumă, însă, din plin în zilele de sărbătoare, mai ales cârnații proaspeți afumați.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI