Obicei neobișnuit în Cehia. Înainte de Sfântul Nicolae, copiii sunt duși în „Minele Iadului”, unde află dacă vor primi sau nu cadouri

5 decembrie 2022, 09:52

Cei cuminţi ajung la întalnirea cu Moș Nicolae dar cei care au făcut lucruri rele sunt închiși într-o cușcă mică. Sunt eliberați doar dacă promit că se vor îndrepta.

RadeK Mach, actor, 44 de ani: Sunt un diavol din „Minele iadului” şi fac acest lucru pentru că îmi place. Fac asta pentru copii. Dar unii dintre ei sunt răi şi am putea să-i ţinem aici mereu. Joc acest rol de trei ani, dar încă mă bucur de el. Fac acest lucru în mod voluntar deoarece aşa ceva nuse poate vedea în altă parte şi asta e tot ce vreau să spun.

Cehii îl celebrează pe Sfântul Nicolae, sfântul copiilor, ca toată lumea, pe 5 decembrie.

Roman Țiteră, actorul care îl interpretează pe Lucifer: Suntem un grup de diavoli aici, facem acest lucru din 2018, deci jucăm acest spectacol de cinci ani şi facem acest lucru în mod voluntar, pentru copii. în aceste zile facem totul pentru copii, să nu ne păcălim. Nouă ne place acest scenariu şi sperăm că şi copiii

îl apreciază. Din reacţiile lor vedem că le place. Lor le place şi noi ne bucurăm, nu avem nicio problemă.

Sfintul Nicolae îi vizitează pe copii însoțit de un înger și de un diavol că să vadă dacă micuții s-au purtat frumos de-a lungul anului. Nicolae are la el un săculeț cu dulciuri și cadouri și le oferă copiilor cuminți. Cei care nu au fost cuminți primesc un cărbune sau un cartof.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite