Oamenii străzii din Iaşi, ajutaţi de Fundaţia Sfânta Maria

Trăiesc pe stradă, în canale şi clădiri părăsite ori prin mormane de gunoaie, de pe o zi pe alta. Sunt ai nimănui şi trebuie să înfrunte frigul, lipsurile şi foamea. La Iaşi, oamenii străzii sunt ajutaţi să treacă mai uşor peste greutăţi de Fundaţia Sfânta Maria. Primesc o masă caldă, haine groase şi plăpumi care sa le ţină de cald peste iarnă.

14 Noiembrie 2021, 20:33 (actualizat 14 Noiembrie 2021, 20:53) |

Andrei are 27 ani. Trăieşte pe străzi de la 9 ani. Sănătatea lui e precară şi ultima dată nu a putut să ajungă la locul în care voluntarii Fundaţiei Sf. Maria aduc mâncare. Dar nici el şi nici colegii cu care împarte 3 saltele aşezate în spatele unor blocuri nu au fost uitaţi de binefăcători. Aceştia au venit cu o supă caldă, haine şi pături pentru iarnă. Mai ales că la Iaşi a fost foarte frig în ultimele nopţi.

În situaţia lui Andrei sunt zeci de oameni. Pentru unii joia este singura zi din săptămână în care au parte de o masă caldă.

Înainte de pandemie, cei mai mulţi oameni fără adăpost mergeau la sediul fundaţiei unde puteau face şi o baie caldă şi unde pentru câteva ore se bucurau de atmosfera unui cămin.

Poveştile acestor oameni sunt triste. Cei mai mulţi fie şi-au pierdut casa, fie au trăit până la un moment dat în orfelinate şi nimeni nu s-a mai ocupat de ei atunci când au crescut.

Încă din 2018, Saint Mary's Mission, filiala din România a unei fundaţii cu sediul în California, îi ajută pe oamenii străzii din Iaşi să facă faţă vieţii vitrege pe care o au.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI