Oamenii legii atrag atenția asupra infracțiunilor de înșelaciune prin metoda ”Site-uri de comerț online”

2 februarie 2021, 11:47

În cazul infracțiunilor de înșelaciune prin metoda ”Site-uri de comerț online”, infractorii contactează persoanele fizice care oferă spre vânzare diferite produse. Aceștia pretind că sunt interesați de achiziționarea produsului din anunț, poartă o scurtă negociere, apoi anunță vânzătorul că produsul a fost deja achitat în avans. Infractorul îi trimite victimei un link și îi cere să îl acceseze pentru a primi contravaloarea produselor expuse spre vânzare.

Prin intermediul link-ului, infractorii încearcă să colecteze datele cardului bancar, date personale, soldul contului utilizatorilor și le folosesc ulterior în efectuarea unei tranzacții online.

În urmă cu trei zile, polițiștii doljeni au fost sesizați de un tânar din Craiova care, sub pretextul achiziționărtii unui produs de pe un site online, a fost determinat să introducă datele de identificare ale cardului său bancar, în vederea primirii contravalorii produsului.

Ulterior a fost efectuată o tranzacție online în valoare de 3.983,43 lei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite