Oamenii de știință ar fi descoperit de ce albește părul. Rezultatele cercetării ar putea duce la un tratament care oprește sau inversează procesul

Oamenii de știință ar fi descoperit de ce albește părul
Oamenii de știință ar fi descoperit de ce albește părul
20 aprilie 2023, 09:25

Un nou studiu sugerează că celulele stem se pot bloca pe măsură ce părul îmbătrânește și își pot pierde capacitatea de a se maturiza și de a menține culoarea părului.

Anumite celule stem – care sunt capabile să se dezvolte în multe tipuri de celule – au o capacitate unică de a trece între compartimentele de creștere în foliculi. Aceste celule își pierd capacitatea de a se mișca odată cu vârsta, rezultând albirea părului.

Cercetarea s-a concentrat pe celulele din pielea șoarecilor, găsite, de asemenea, la oameni și numite celule stem melanocite sau McSC.

Oamenii de știință, conduși de cercetători de la școala de medicină New York University Grossman, au sugerat că, dacă descoperirile lor sunt valabile pentru oameni, ar putea deschide o cale de a inversa sau de a preveni albirea părului.

Cercetătorii au descoperit că, în timpul creșterii normale a părului, celulele pivotează continuu între compartimentele foliculului de păr în curs de dezvoltare. În interiorul acestor compartimente, McSC-urile sunt expuse la semnale care influențează maturitatea.

Potrivit constatărilor, pe măsură ce părul îmbătrânește, cade și apoi crește în mod repetat înapoi, un număr tot mai mare de McSC se blochează în compartimentul pentru celule stem, unde rămân.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite