Oamenii de la microfon. Jurnaliștii sportivi de la TVR au comentat meciurile de la CM de Fotbal

10 iulie 2018, 20:24

Mulți telespectatori îi știu pe colegii de la Sport din comentariile meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal. De acolo, din cabina comentatorilor, Florin Mihoc, Marian Olaianos și Emil Hossu – Longin au știut să treacă peste stress-ul și emoțiile trasmisiunilor în direct și să redea cât mai fidel atmosfera de pe stadion.

Florin Mihoc – comentator sportiv: „Este o presiune atât de mare pe care ți-o dă publicul, pe care ți-o dă atmosfera, ți-o dă anvergura evenimentului, la care se adaugă presiunea de acasă. Știi că ai milioane de oamani care te urmăresc, știi că terasele sunt pline, știi că toată lumea este cu ochii pe ține. Și atunci, din toate astea, tu trebuie să rămâi calm”.

Comentatorii sportivi ai Televiziunii Române au transmis de pe stadioanele de la Soci, Nijnii Novgorod, Sankt Petersburg și Moscova. De multe ori au făcut naveta pe distanțe de sute de kilometri – o provocare pentru mulți jurnaliști care trebuie să acopere orașe situate foarte departe unul de altul.

Marius Olaianos – comentator sportiv: „Ce mă impresionează și sper să nu am gura pocită – lipsa de incidente. Au fost niște incidente cu niște suporteri croați, din câte am înțeles, dar ele sunt izolate. Mă simt mult mai în siguranță aici decât m-am simțit în Brazilia, de exemplu, sau în Africa de Sud”.

Chiar dacă gazdele s-au străduit să fie totul impecabil, cel puțin din punct de vedere organizatoric, la unele capitole încă ar mai trebui lucrat.

Emil Hossu-Longin – comentator sportiv: „Lipsa de comunicare e mare. Adică se vede că oamenii se chinuie să vorbească engleza. Foarte puțini știu, foarte puțini, inclusiv în locuri turistice, știu să vorbească absolut civilizat, normal, să zic. Dar asta e o consecință a multor factori exteriori sportului și până la urmă trebuie să te obișnuiești”.

Chiar și în pauza dintre meciuri cu greu îți găseai timp să vizitezi câte ceva din orașele care găzduiau competițiile sportive.

Duminică, 15 iulie, pe stadionul Lujniki din Moscova se va juca marea finală între echipele care se vor califica mai departe în meciurile de astăzi și mâine seară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite