Oamenii de știință nu confirmă că așa-zisele "corpuri ale extratereștrilor" aduse în parlamentul din Mexic ar fi reale

Controversele persistă în jurul unui subiect care a aprins imaginația amatorilor de literatură science fiction. După ce un jurnalist mexican a susținut că are cadavrele a doi extratereștri și chiar le-a prezentat în Parlament, apar acum opinii potrivit cărora este vorba de o farsă. Chiar experții din Peru, unde ar fi fost găsite trupurile, amintesc că ziaristul mexican a mai încercat să lanseze o poveste senzațională în urmă cu șase ani, dar s-a dovedit a fi o păcăleală.

16 Septembrie 2023, 14:23 (actualizat 16 Septembrie 2023, 14:44) Știrile TVR |

Cele două așa zise "corpuri ale extratereștrilor" au trăsăturile cunoscute din literatura science fiction. Capul este neobișnuit de mare față de restul corpului, trupul este firav și la mâini sunt doar trei degete. Cele două corpuri au o înălțime mică și ar fi vechi de o mie de ani, susține jurnalistul mexican. El pretinde că rămășițele au fost găsite acum șase ani în Peru și că ar mai fi alte corpuri identice.

Jaime Maussan, jurnalist: Ar trebui demarată o anchetă. Cred că, într-o zi, aceste corpuri ar trebui să se întoarcă în Peru, doar dacă guvernul peruan este decis să le investigheze sau este amenajat un muzeu unde pot fi expuse aceste corpuri. Sunt peste 20 (de corpuri) şi poate chiar mai multe.

Savanții care au avut acces la rămășițe recunosc că probele ADN nu au corespondent printre ființele aflate acum pe Terra. Cu toate acestea, oamenii de știință nu confirmă că ar fi vorba despre ființele extraterestre.

Jesus Benitez, director al Institutului de Cercetări al Marinei: Trebuie spus că au fost analizate peste un milion de specii şi acelea nu sunt înrudite cu ce se cunoaşte sau este descris în acest moment de către oamenii de ştiinţă.

Jurnalistul mexican a fost în centrul atenției și acum șase ani, pentru o poveste asemănătoare cu cea de acum. El spunea că a găsit resturile unui extraterestru în deșertul Nazca, din Peru. Ulterior s-a dovedit că era mumia unui copil incaș.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SCI-TECH
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI