Oamenii care vă spun povestea Știrilor! Televiziunea Română va emite în format HD începând cu 3 noiembrie

Seară de seară vă aduc și v-au adus în ultimii 20 ani cele mai importante știri. Prezentatorii Telejurnalului s-au schimbat de-a lungul timpului, dar oamenii au rămas la fel. Trecerea la noul format HD este un bun prilej să ne amintim de trecut și să vobim despre prezentul pe care împreună îl trăim zi de zi. Acum le redescoperiți pe Dana Războiu, Dorina Florea, prezentatoarea Telejunalului de week-end și pe Stela Popa, prezentatoarea buletinului de știri de pe TVR 2. Altfel decât până acum!

30 Octombrie 2019, 21:37 |
Oamenii care vă spun povestea Știrilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În urmă cu 18 ani, Dana Războiu era prezentatoarea cu care telespectatorii Telejurnalului își  dădeau întâlnire seară de seară. Acum, după două decenii, Dana pășește timid în locul pe care îl știa atât de bine.

Vechiul studio esta acum unul virtual, în care decorurile sunt făcute printr-un complicat proces de generare grafică.

Așezată din nou la pupitrul știrilor, cu emoție, mai în glumă, mai în serios, fosta prezentatoare încearcă să recreeze salutul începutului de jurnal.

Jurnalista avea doar 20 de ani pe atunci.

În regia studioului 11, locul din care se prezintă principalul Telejurnal, este agitație în fiecare seară. Fiecare detaliu contează, pentru ca totul să fie pregatit pentru voi, cei de acasă.

În platou o găsim pe Dorina Florea, prezentatoarea din week-end a buletinului informativ. Dorina este jurnalist TVR de 6 ani.

Dorina Florea: "Este un consum foarte mare de energie, de emoție, trebuie să fii foarte atent, trebuie să știi cum să furnizezi informațiile, cum să le spui telespectatorilor".

Reguli pe care le știu și le respectă toți oamenii din televiziune. Procesul este unul extrem de sensibil, pentru că totul trebuie sincronizat la secundă, indiferent cât de tineri sunt unii dintre membri echipei.

Stela Popa, prezentatoarea Telejurnalului de pe TVR 2, le-a împărtășit din experiența ei viitorilor colegi de breaslă - studenților la Jurnalism.

Știrile TVR intră în 3 noiembrie într-o altă etapă, printr-un nou studio de televiziune, la înaltă rezoluție și tehnologii de ultimă oră. Pentru că Telejurnalul e pentru tine!

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 24°C 25°C
CLUJ 27°C 28°C
CONSTANTA 21°C 23°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI