Oamenii fără adăpost, cei mai expuși infectării cu coronavirus. Autoritățile fac apel la donații

28 martie 2020, 19:28

Este o perioadă în care toată lumea ar trebui să stea cât mai mult în case, dar unii nu au o casă. Sunt persoanele care îşi duc traiul de azi pe mâine, pe străzi. Dorm pe bănci, mănâncă ceea ce primesc din mila altora şi înnoptează pe unde apucă. Acum sunt permanent expuşi bolii. Şi totuşi, nu toţi vor să meragă în centre.

Persoanele din adăposturile primăriei au multe probleme. Autorităţile le asigură un pat, trei mese calde şi haine, dar sunt şi alte lucruri care le lipsesc. Ideea este că dacă primesc îngrijire şi prietenie, persoanele fara adapost sunt convinse sa nu plece din nou pe strazi.

Autorităţile fac apel la cetăţeni să doneze, în măsura în care au posibilitatea, alimente neperisabile, haine, produse de igienă personală, dezinfectanţi şi cărţi pentru cei din adăposturi.

Vulnerabili sunt în această perioadă şi vârstnicii. Primăriile de sector din capitală , ong-urile şI directia generala de asistenta încearca sa ii ajute. Îi scutesc în primul rând de mersul la cumpărături.

0800.821.218 este numărul de telefon la care bătrânii pot cere ajutor pentru cumpărături. Transmit o listă iar voluntarii cumpără produsele şi le livrează la uşă. Se achită doar suma trecută pe bonul de casă.

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are şi un program prin care oferă o masă caldă sau pachete de bază familiilor cu venituri modeste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite