Oameni care sfidează vârsta. Neurologii americani studiază Super-Vârstnicii, persoane în vârstă, cu creierul tânăr

Neurologii americani studiază un fenomen care a şocat lumea științifică: au fost identificate persoane în vârstă, de 80 - 100 de ani, care au capacitățile cognitive ale unor oameni de 50 de ani. Au fost denumiți Super-Vârstnicii. Universitatea North-western din Chicago a început un amplu studiu pentru găsirea explicației.

03 Noiembrie 2019, 11:44 |

Oamenii de știință au găsit o primă diferență între Super-Vârstnici și ceilalți oameni: persoanele obișnuite, cu vârsta de 80 de ani, au o scoarță cerebrală mai subțire decât a celor de 50 - 60 de ani. În schimb, la super-vârstnici s-au înregistrat mai puține pierderi de celule nervoase.

Edith Renfrow-Smith are 105 ani și a fost profesoară. S-a născut în 1914, an în care s-a declanșat primul război mondial.

Edith este o Super-Vârstnică. Nu a renunțat la ocupațiile sale preferate: împletește, citește, gătește și face prăjituri. Nu are nevoie de rețete, le știe de mult timp.

Edith este una dintre persoanele care îi ajută pe neurologi să studieze fenomenul și a acceptat să-și doneze creierul pentru studii, după deces. Ea este foarte mândră că participă la studiu și speră că va avea posibilitatea să ofere posterității un cadou special.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI