O zi pentru viaţă. Ziua Internaţională a Fertilităţii, sărbătorită, în premieră, și în România

12 iunie 2017, 22:28

Artişti celebri care fac furori în rândul fanilor de-o şchioapă au încins atmosfera în Herăstrău. Mii de copii şi părinţi s-au distrat la petrecerea dedicată fertilităţii.

Sărbătoarea fertilităţii a venit la ţanc pentru familia Tomşa. Vladimir, Victor şi Alexandru au 11 luni. Tripleţii au venit fără vreun tratament de fertilitate. E un caz extrem de rar!

Tripleţii familiei Concea au venit după nouă ani de încercări fără succes. Au fost concepuţi in vitro, în Grecia.

Cei care nu reuşesc să aibă copii după un an de încercări ar trebui să ceară ajutorul specialiştilor în infertilitate, fiindcă ar putea avea o problemă medicală. 95 la sută dintre cazuri au rezolvare. Cu tratamentul potrivit, cei mai mulţi reuşesc fără fertilizare in vitro. Dar, cu cât vârsta creşte, şansele scad.

Oana a reuşit de la a doua încercare, tot în Grecia. Acolo au fost concepuţi peste 1200 de copii români, în ultimii trei ani.

Rata natalităţii s-a prăbuşit, în România. Potrivit INS, anul trecut, populaţia s-a împuţinat cu 247 de persoane pe zi, în medie. Iar pentru cei care suferă de infertilitate, statul asigură doar o procedură de fertilizare in vitro. Nu şi tratamentul, care e foarte scump.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite