O zi până la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder. Buchetul miresei va fi din lăcrămioare, bujori albi şi iasomie

28 septembrie 2018, 21:05

Fostul principe Nicolae și Alina Binder vor avea parte de o nuntă ca în poveşti, la Sinaia, locul sinonim cu regalitatea românească.

Toată lumea așteaptă să vadă ce a ales Alina pentru cea mai importantă zi din viaţa ei. Am aflat că buchetul miresei va fi din lăcrămioare, bujori albi şi iasomie.

Rochia rămâne o surpriză până în ultima zi. Ştim însă că e făcută de un designer român, într-un atelier cochet dintr-un cartier frumos al Capitalei. E din mătase naturală, cu voal şi broderie lucrată manual, cu motive tradionale româneşti. Aproape similar cu ce a făcut Meghan Markle la nunta ei de acum câteva luni. A „brodat” un pic de istorie pe rochia de mireasă.

Cununia religioasă va avea loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia. Cei doi vor fi cununaţi de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Mirii vor avea două perechi de naşi și cinci de domnişoare și cavaleri de onoare.

De la biserică, Nicolae şi Alina vor merge într-o caleaşcă până la Cazinoul din Sinaia. Pe traseu, mirii vor fi însoţiţi de Junii Braşovului şi mai multe grupuri folclorice.

Greutatea evenimentului impune o ţinută pe măsură celor peste 200 de invitați. Este acelaşi dress code impus şi la nunţile din marile case regale europene. Petrecerea va fi una rafinată în superba sală a oglinzilor Cazinoului din Sinaia.

Dintre toţi membrii familiei regale, doar sora fostului principe va participa.

Din 1931 n-a mai avut loc în România o nuntă regală. Principesa Ileana, cea mai mică dintre fiicele Reginei Maria s-a căsătorit atunci cu Arhiducele Anton de Habsburg. Nunta, care a ţinut trei zile, a avut loc tot într-o duminică, în ultima duminică din septembrie. Lucru pe care nepotul Regelui Mihai îl respectă şi el acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă