O vulpe a fost lovită de o mașină, în Sectorul 3 al Capitalei. Animalul este în grija veterinarilor unei asociaţii pentru protecţia animalelor

10 ianuarie 2020, 08:04

Salvatorii au descoperit că vulpea este de fapt un vulpoi de aproximativ doi ani. Un exemplar superb pe care l-au botezat Fox. Este foarte liniştit, calm, şi pare să fie obişnuit cu oamenii.

Vulpoiul, care nu are semne de rabie, s-a trezit la clinica unei asociații pentru protecția animelelor din județul Giurgiu, după ce a fost lovit de o maşină pe bulevardul Nicolae Grigorescu, o arteră extrem de circulată din Capitală.

Martori la scenă, o femeie și soțul sau, au făcut tot posibilul să salveze animalul.

„Mi s-a făcut milă, nu am putut să o las așa. Am început cu telefoanele. Am căutat pe google protecția animalelor, era un număr de fix mi-a intrat fax-ul, apoi am sunat la comunitară. Mi-a spus că mă sună, m-au sunat mi-au dat numărul unui domn care nu era în București. Am postat pe facebook și un prieten de la 112 mi-a trimis un număr la care a răspuns cineva”, spune martora.

O ambulanţă a ONG-ului a venit să ia vulpea, care a fugit însă într-o curte plină cu fiare vechi. După zeci de minute de căutari, animalul a fost tranchilizat.

La radiografie, surpriză! Pe lângă fractura de bazin, medicii veterinari au descoperit că vulpoiul are peste zece alice în corp, cu care trăieşte de ceva timp.

După operaţie, Fox va rămâne şi pentru recuperare în clinică asociației de la Uzunu. Medicii veterinari speră să-l elibereze în mediul natural. Ei cred că ar fi putut ajunge în Bucureşti de pe câmpul din zona unui pasaj peste râul Dâmboviţa care încă nu a fost dat în folosinţă.

Între timp, asociaţia va face plângere la Poliţie pentru a ancheta cazul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite