CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

O vizită regală. MS Margareta, Custodele Coroanei, promovează sportul românesc la Madrid

Comitetul Olimpic Spaniol şi cel român vor avea o colaborare mai intensă pentru promovarea sportului în Romania. În cadrul vizitei pe care o fac la Madrid, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu au ajuns şi la sediul instituţiei spaniole.

28 Mai 2018, 22:22 (actualizat 28 Mai 2018, 23:13) Știrile TVR |
Vizită regală în Spania
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Președintele Comitetului Olimpic spaniol, Alejandro Blanco, dorește o colaborare activă și schimburi de experiență cu colegii din România, după ce a avut o întâlnire cu Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, la care a participat și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Custodele Coroanei României a semnat în cartea de onoare a Comitetului Olimpic de la Madrid și a discutat cu Alejandro Blanco despre relațiile care există cu instituțiile sportive din România.

Alejandro Blanco, președintele Comitetului Olimpic Spaniol: "Admirăm şi urmărim sportul românesc şi, pentru noi, această vizită este importantă. Sprijinul Casei Regale pentru sport este foarte important. Am avut ocazia să o cunosc pe Majestatea Sa şi o văd preocupată de sport. Cu siguranţă va fi un sprijin important pentru Comitetul Olimpic Român".

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Mihai Covaliu au fost invitați să cunoască sediul Comitetului Olimpic Spaniol care se mândrește cu victoriile tot mai frecvente în multe sporturi, fapt care se datorează pasiunii sportivilor spanioli, dar și infrastructurii care există pentru toate categoriile de vârstă.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român: "Sportul trebuie îndrăgit, sportul trebuie iubit la nivel de stat și cel mai bun exemplu cred că este aici, în Spania".

Majestatea Sa Margareta a avut întâlniri și cu președintele Comitetului Paralimpic, iar ultima acțiune programată la Madrid a fost o reuniune privată cu regele Felipe al VI-lea și cu restul familiei regale a Spaniei.

Felix Damian: "Succesul sportivilor spanioli este o inspirație pentru toată lumea și prietenia dintre Comitetul Olimpic spaniol și cel român este și mai strânsă acum, după ce Majestatea Sa Margareta a vizitat capitala Spaniei".

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI