O vizită regală. MS Margareta, Custodele Coroanei, promovează sportul românesc la Madrid

28 mai 2018, 22:22

Președintele Comitetului Olimpic spaniol, Alejandro Blanco, dorește o colaborare activă și schimburi de experiență cu colegii din România, după ce a avut o întâlnire cu Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, la care a participat și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Custodele Coroanei României a semnat în cartea de onoare a Comitetului Olimpic de la Madrid și a discutat cu Alejandro Blanco despre relațiile care există cu instituțiile sportive din România.

Alejandro Blanco, președintele Comitetului Olimpic Spaniol: „Admirăm şi urmărim sportul românesc şi, pentru noi, această vizită este importantă. Sprijinul Casei Regale pentru sport este foarte important. Am avut ocazia să o cunosc pe Majestatea Sa şi o văd preocupată de sport. Cu siguranţă va fi un sprijin important pentru Comitetul Olimpic Român”.

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Mihai Covaliu au fost invitați să cunoască sediul Comitetului Olimpic Spaniol care se mândrește cu victoriile tot mai frecvente în multe sporturi, fapt care se datorează pasiunii sportivilor spanioli, dar și infrastructurii care există pentru toate categoriile de vârstă.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român: „Sportul trebuie îndrăgit, sportul trebuie iubit la nivel de stat și cel mai bun exemplu cred că este aici, în Spania”.

Majestatea Sa Margareta a avut întâlniri și cu președintele Comitetului Paralimpic, iar ultima acțiune programată la Madrid a fost o reuniune privată cu regele Felipe al VI-lea și cu restul familiei regale a Spaniei.

Felix Damian: „Succesul sportivilor spanioli este o inspirație pentru toată lumea și prietenia dintre Comitetul Olimpic spaniol și cel român este și mai strânsă acum, după ce Majestatea Sa Margareta a vizitat capitala Spaniei”.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite