O viitură a făcut prăpăd în Reșița. Puhoaiele venite de pe dealurile din jur au luat la vale aproape 30 de autoturisme

30 mai 2023, 12:12

Cea mai afectată a fost strada Mihail Kogălniceanu, unde puhoaiele venite de pe dealurile din jur au luat la vale aproape 30 de autoturisme.

Deși refăcut, sistemul pluvial nu a făcut față cantităţii impresionante de precipitații. Autoritățile spun că totul a fost blocat de aluviuni și copaci veniți de pe versanți.

Specialiștii au constatat că, în mai puțin de o oră, au căzut precipitații record.

Probleme au fost și pe Drumul Național 58 Reșița-Anina, unde traficul rutier a fost blcoat circa o oră din cauza aluviunilor și pietrișului ajuns pe carosabil de pe versanți.

În urma acestor precipitații, pe râul Bârzava care traversează municipiul Reșița a fost cod portocaliu hidrologic până în această dimineață.

Autoritățile estimează că lucrările prevăzute costă peste un milion și jumătate de euro, dar ar rezolva definitiv problemele în cazul unor precipitații abundente. Până atunci însă, se fac evaluări ale pagubelor pentru a solicita fonduri prevăzute în caz de catastrofă.

Oamenii și-au amintit de un alt dezastru, din 1997. Viitura care a măturat orașul a dus mașinile până în răul Bârzava. S-au făcut atunci o serie de lucrări pentru a preveni astfel de situații. Dar apele au năvălit din nou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite