O viață nouă, departe de casa din Harkov. Irina Kiricenko lucrează ca psiholog în Iași și face terapie cu copiii refugiați din Ucraina

25 februarie 2023, 20:43

Irina avea o viaţă frumoasă în Harkov, o familie minunată și un serviciu bun – era psiholog și lucra cu copiii cu dizabilități. În ziua în care rușii au început bombardarea orașului, a lăsat în urmă totul, şi-a luat părinții și cei doi copii şi au fugit. Şapte luni au locuit în orăşelul Ungheni din Republica Moldova. Apoi, în octombrie, s-au mutat în România, la Iași. Abia atunci s-au simţit cu adevărat în siguranţă, mărturiseşte Irina.

IRINA KIRICENKO, refugiată din Ucraina: Am ajuns în România recent. Suntem foarte recunoscători țării dumneavoastră pentru sprijinul acordat, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne simțim în siguranță, iar copiiilor noștri – să își continue studiile. Eu am venit cu cei doi copii ai mei. Ei învaţă online la o şcoală din Ucraina, dar și participă aici la diverse activităţi, ceea ce îi ajută foarte mult. Încercăm să ne refacem viaţa.

La Iași, Irina lucrează ca psiholog cu organizația Salvați Copiii. Ajută copiii refugiaţi din Ucraina, aflaţi în sistemul de protecţie al DGASPC.

IRINA KIRICENKO, refugiată din Ucraina: Le mulțumesc (n.red.- celor de la Salvați Copiii) pentru că mi-au oferit posibilitatea de a lucra cu copiii ucraineni. Chiar dacă sunt departe de ţară, de casa mea, pot să-i ajut pe aceşti copii ucraineni. Este foarte important pentru mine faptul că pot să le modelez viaţa în bine.

Cea mai mare dorinţă a Irinei este ca perioada refugiului să se încheie şi să revină cu toții acasă.

IRINA KIRICENKO, refugiată din Ucraina: Speranța mea este ca mâine războiul să se încheie și să fie pace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă