O ursoaică cu doi pui, care se plimba într-o zonă locuită din Italia, a fost împușcată mortal. Bărbatul care a ucis-o a stârnit un val de indignare. Organizațiile pentru protecția animalelor anunță un protest

3 septembrie 2023, 20:52

Ursoaica Amarena nu fusese niciodată agresivă, iar în urmă cu câteva zile, fusese filmată când se plimba cu puii într-o zonă locuită din apropierea Parcului Național. Ea și-a găsit apoi sfârșitul în localitatea San Benedetto dei Marsi, unde un localnic a împușcat-o în piept. El a fost dus la audieri și a declarat că i-a fost frică de animal. În Italia, vânătoarea de urși este interzisă.

Walter Caporale, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia animalelor: În privința urșilor, așa cum se întâmplă peste tot în lume, în Slovenia, în România, în SUA, în Suedia, avem nevoie de conștientizare. Pentru că este de neconceput să imporți urși, tot datorită fondurilor Uniunii Europene și apoi populația să nu fie informată. Nu le spunem localnicilor că nu ne putem plimba câinele acolo unde sunt mame cu pui și nu putem face jogging acolo. Trebuie să respectăm animalele și mediul lor, pentru că și ele au dreptul să fie respectate.

După incident, primarul a dat o ordonață prin care oamenilor le este interzisă apropierea de urși pentru a-i fotografia sau a deranja echipele care se ocupă de protejarea puilor. Organizațiile pentru protecția animalelor spun că ursoaica este victima unui climat de ură răspândit în Italia la adresa urșilor și lupilor. În luna aprilie, un tânăr de 26 de ani din Trentino, care ieșise la alergat, a fost ucis de o ursoaică ce avea pui.

Walter Caporale, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia animalelor: În Abruzzo avem semne peste tot, în timp ce în nordul Italiei am importat urși, i-am lăsat liberi să se reducă natural, fără să fie pus vreun semn, fără a informa localnicii. Iar acum, în nordul Italiei, oamenii se tem de urși, deși aceștia sunt animale calme, care nu atacă, dacă nu trebuie să se apere pe ei sau puii lor.

Bărbatul de 56 de ani, care a ucis ursoaica Amarena, este cercetat în libertate, iar casa este păzită de polițiști, după ce acesta a primit un val de amenințări. Organizațiile pentru protecția animalelor anunță un protest pentru săptămâna viitoare și spun că se vor constitui parte civilă în procesul în care acesta va fi judecat. În Italia există aproximativ 200 de exemplare de urs brun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite