O uriaşă navă-spital chineză a ajuns în Venezuela pentru a ajuta oamenii grav afectaţi de criza economică

23 septembrie 2018, 14:48

„Arca Păcii”, cum este denumit vasul-spital, a ajuns în portul de lângă capitala Caracas. Chinezii au fost întâmpinați cu dansuri populare și o delegație condusă de ministrul Apărării.

Vladimir Padrino Lopez, ministrul venezuelean al Apărării:  Am vizitat vasul şi i-am văzut capacităţile şi tot ce poate să ofere în termeni de asistenţă medicală.

Guan Bai Lin, căpitanul vasului Arca Păcii: „Arca Păcii a venit în Venezuela ca parte dintr-o operaţiune umanitară coordonată cu autorităţile locale, şi care va include şi schimburi culturale şi academice.”

Timp de o săptămână, medicii chinezi vor oferi consultații și tratamente gratuite tuturor venezuelenilor care au nevoie de îngrijiri.

Arca Păcii s-a oprit în Venezuela în cadrul unui turneu mondial în 11 state, denumit „Misiunea Armoniei”. Este doar a doua oară în istore când vasul ajunge în America Latină și vine la o săptămână după vizita la Beijing a președintelui Maduro, unde a semnat cu omologul său investiții de 5 miliarde de dolari și s-a angajat să crească exportul de petrol către China până la 1 milion de barili pe zi.

Peste două milioane de venezueleni au plecat din țară, unde criza economică a dus la o gravă lipsa de alimente și medicamente. În ultimul an, venezuelenii au pierdut în medie 11 kg în greutate din cauza foametei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Fitch a revizuit în creştere ratingul de credit al Turciei