O unitate rusă de elită acuză incompetenţa comandanţilor după ce a pierdut sute de soldaţi într-un atac în Ucraina

''Soldaţii brigăzii 155 de infanterie marină din Flota Pacificului
''Soldaţii brigăzii 155 de infanterie marină din Flota Pacificului
7 noiembrie 2022, 15:18

”Soldaţii brigăzii 155 de infanterie marină din Flota Pacificului au trimis o scrisoare guvernatorului din Primorie, Oleg Kojemiako, plângându-se de acţiunile comandamentului, din care au rezultat pierderi mari”, scrie website-ul de opoziţie, cu sediul în Letonia.

Respectiva unitate este considerată o forţă de asalt de elită, dar cu toate acestea ea a pierdut în acel atac eşuat circa 300 de soldaţi, care au fost ucişi, şi jumătate din blindate.

În atacul efectuat la sfârşitul lunii octombrie asupra micii localităţi Pavlivka, în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, trupele ruse au fost respinse de cele ucrainene, care au deschis focul asupra lor de pe poziţii mai înalte.

Această relatare este confirmată de apariţia pe reţele de socializare a unor postări cu conţinutul scrisorii şi a unor mesaje ale celor care au participat la acea confruntare.

Membrii unităţii menţionate cer guvernatorului din Primorie să-i solicite comandantului suprem al forţelor armate ruse trimiterea unei comisii independente – adică neasociată Ministerului Apărării – care să investigheze acel dezastru rezultat în urma organizării incompetente a atacului încheiat cu o mare înfrângere a armatei ruse într-o singură bătălie.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite