O unitate militară americană celebră a trimis în Europa aproape 5000 de oameni. Luptătorii din Divizia 101 aeropurtată schimbă o altă unitate care şi-a încheiat misiunea

O unitate militară americană celebră a trimis în Europa aproape 5000 de oameni pentru a întări securitatea flancului estic al NATO. Luptătorii din Divizia 101 aeropurtată nu reprezintă o suplimentare a forţelor americane, ci doar schimbă o altă unitate care şi-a încheiat misiunea. Mulţi dintre militarii americani veniţi zilele acestea în Europa au ajuns şi în România, în baza Mihail Kogălniceanu.

14 Iulie 2022, 16:53 (actualizat 14 Iulie 2022, 17:05) Știrile TVR |

Divizia 101 aeropurtată, o unitate care a participat la mai toate campaniile americane din Al Doilea Război Mondial şi până în prezent, va trimite în total în Europa 4700 de oameni.

Ceremonia din baza Fort Campbell, Kentucky a marcat începutul acestei misiuni. În Europa, militarii americani se vor antrena cu aliaţii din NATO, mai ales cu cei care asigură flancul estic.

Cei mai mulţi dintre militarii diviziei 101 au fost aduşi cu avioanele în Baza Mihail Kogălniceanu. Unii vor rămâne aici, în timp ce alţii vor pleca în alte baze din Europa.

Cpt. Drew Buffalino, comandant de companie: Cred că pentru soldaţi, mai ales pentru cei tineri, e o şansă să-şi lărgească orizontul, să cunoască alte culturi, să experimenteze altă mâncare, posibil să înveţe o altă limbă, dacă depun puţin efort.

În prezent, în România sunt aproximativ 3000 de militari americani. Ei au venit inclusiv cu blindate, elicoptere şi avioane F16, iar cei mai mulţi sunt staţionaţi în baza Mihail Kogălniceanu.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI