O unitate militară americană celebră a trimis în Europa aproape 5000 de oameni. Luptătorii din Divizia 101 aeropurtată schimbă o altă unitate care şi-a încheiat misiunea

14 iulie 2022, 16:53

Divizia 101 aeropurtată, o unitate care a participat la mai toate campaniile americane din Al Doilea Război Mondial şi până în prezent, va trimite în total în Europa 4700 de oameni.

Ceremonia din baza Fort Campbell, Kentucky a marcat începutul acestei misiuni. În Europa, militarii americani se vor antrena cu aliaţii din NATO, mai ales cu cei care asigură flancul estic.

Cei mai mulţi dintre militarii diviziei 101 au fost aduşi cu avioanele în Baza Mihail Kogălniceanu. Unii vor rămâne aici, în timp ce alţii vor pleca în alte baze din Europa.

Cpt. Drew Buffalino, comandant de companie: Cred că pentru soldaţi, mai ales pentru cei tineri, e o şansă să-şi lărgească orizontul, să cunoască alte culturi, să experimenteze altă mâncare, posibil să înveţe o altă limbă, dacă depun puţin efort.

În prezent, în România sunt aproximativ 3000 de militari americani. Ei au venit inclusiv cu blindate, elicoptere şi avioane F16, iar cei mai mulţi sunt staţionaţi în baza Mihail Kogălniceanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă