O treime dintre bucureşteni nu au apă caldă. Termoenergetica: Cu angajaţi puţini, reparaţiile necesare în cazul avariilor durează câteva zile

Avarii multe, angajaţi puţini şi zeci de mii de bucureşteni care se spală de ceva vreme doar cu apă rece. Aceasta este acum situaţia în Capitală, însă compania care furnizează căldura şi apa caldă face un anunţ care dă fiori. La iarnă vor fi şi mai multe probleme în reţeaua de termoficare dacă până la toamnă nu va reuşi să angajeze câteva sute de muncitori necalificaţi, sudori şi instalatori. Deocamdată aceştia lipsesc.

14 Iulie 2022, 21:02 Știrile TVR |

Pe Bulevardul Octavian Goga din Sectorul 3 al Capitalei am întâlnit câţiva angajaţi Termoenergetica care încercau să remedieze nu mai puţin de patru avarii. Un volum foarte mare de muncă raportat la numărul lucrătorilor.

Cu angajaţi puţini, reparaţiile necesare în cazul avariilor durează cu zilele. Cel mai bine ştiu acest lucru bucureştenii din blocurile rămase fără apă caldă în ultima perioadă.

Termoenergetica ar avea nevoie în plus, în fiecare lună de câte o sută de muncitori necalificaţi, sudori sau instalatori. Numai aşa, spune directorul companiei, avariile din aceasta iarnă vor fi cu aproximativ 10% mai puţine ca anul trecut, iar durata lucrărilor, mai mică.

Chiar şi aşa, greu de crezut că vor fi destui candidaţi având în vedere condiţiile grele de muncă.

La această oră în Capitală, din cauza avariilor dar şi a personalului insuficient, o treime dintre bucureştenii racordaţi la Termoenergetica nu au apă caldă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI