O tânără de 20 ani, însărcinată în 6 luni și confirmată cu COVID-19, a murit la spital. Femeia ar fi refuzat oxigenul și intubarea. Rudele au cerut socoteală medicilor

17 octombrie 2021, 13:35

Tânăra de 20 de ani, însărcinată, a ajuns la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean Satu Mare pe 9 octombrie. Tușea și se simțea rău. În urma testării PCR, medicii au stabilit că era bolnavă de COVID și au transferat-o la Spitalul de boli contagioase. Pentru că starea ei s-a agravat, pe 12 octombrie a fost transferată în secția ATI a Spitalului județean Satu Mare.

Sâmbătă, tânăra a murit.

Soțul femeii susține că vorbise cu ea sâmbătă dimineață. Părea că tânăra se simte mai bine și nu își explica evoluția fulminantă a bolii.

Convinse că tânăra avea doar o răceală, rudele ei s-au adunat la poarta spitalului să ceară socoteală medicilor. Oamenii sunt revoltați și susțin că nu au fost informați că pacienta a fost mutată la secția ATI a Spitalului județean Satu Mare.

Potrivit unor surse medicale, tânăra nu era vaccinată anti-COVID și ar fi refuzat masca de oxigen și intubarea.

Reprezentanții spitalului așteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla cauza morții.

Pentru că situația era tensionată la spital, iar rudele femeii voiau să intre în incintă și să discute cu doctorii, la fața locului au ajuns jandarmii și trupele speciale ale poliției.

Conducerea spitalului va verifica dacă în acest caz au fost respectate toate procedurile și regulamentele interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite