O tânără cu scleroză multiplă trebuie să dea înapoi pensia de invaliditate. A publicat poezii, statul consideră că a avut venituri ilegale

Luptă cu boala, dar şi cu umilinţe din partea sistemului. O tânără din Suceava, bolnavă de scleroză multiplă, spune că statul i-a cerut înapoi pensia de invaliditate pentru o lună, după ce a publicat un volum de poezii. Autorităţile au considerat că banii pe care i-a primit din drepturi de autor - 230 de lei - au fost încasaţi ilegal, câtă vreme, în acte, tânăra e declarată inaptă de muncă.

22 Octombrie 2017, 21:15 (actualizat 22 Octombrie 2017, 21:22) |
Lupta cu boala și umilința
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Laura Florescu are scleroză multiplă, o boală degenerativă foarte gravă. Îi este greu să se descurce, mai ales că trăieşte dintr-o pensie de invalid de 520 de lei şi un ajutor pentru handicap de nici 40 de lei.

Laura a scris un volum de poezii, iar cartea i-a fost publicată de o editură, anul trecut. În iunie a încasat 230 de lei din drepturile de autor. Numai că statul consideră că a avut venituri ilegale.

Ministerul Muncii a cerut actele tinerei de la Casa de Pensii Suceava şi va demara propria anchetă. Susţine, însă, că Laura putea opta pentru pierderea temporară a capacităţii de muncă, ceea ce i-ar fi permis să aibă venituri suplimentare pe lângă pensie.

Nu e prima nedreptate pe care o trăieşte Laura. Pentru că boala sa este fluctuantă, specialiştii de la comisia de handicap au considerat că starea ei s-a îmbunătăţit. Aşa că i-au diminuat ajutorul la care are dreptul pe lângă pensia de invaliditate.

Laura se descurcă cum poate, mai mult cu ajutorul prietenilor şi donaţiilor pe care le fac oamenii. Şi-a pierdut, însă, curajul. Va mai scrie poezii, dar nu mai vrea să publice. Nu vrea să piardă chiar şi puţinii bani pe care îi primeşte de la stat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI