O tânără cu scleroză multiplă trebuie să dea înapoi pensia de invaliditate. A publicat poezii, statul consideră că a avut venituri ilegale

22 octombrie 2017, 21:15

Laura Florescu are scleroză multiplă, o boală degenerativă foarte gravă. Îi este greu să se descurce, mai ales că trăieşte dintr-o pensie de invalid de 520 de lei şi un ajutor pentru handicap de nici 40 de lei.

Laura a scris un volum de poezii, iar cartea i-a fost publicată de o editură, anul trecut. În iunie a încasat 230 de lei din drepturile de autor. Numai că statul consideră că a avut venituri ilegale.

Ministerul Muncii a cerut actele tinerei de la Casa de Pensii Suceava şi va demara propria anchetă. Susţine, însă, că Laura putea opta pentru pierderea temporară a capacităţii de muncă, ceea ce i-ar fi permis să aibă venituri suplimentare pe lângă pensie.

Nu e prima nedreptate pe care o trăieşte Laura. Pentru că boala sa este fluctuantă, specialiştii de la comisia de handicap au considerat că starea ei s-a îmbunătăţit. Aşa că i-au diminuat ajutorul la care are dreptul pe lângă pensia de invaliditate.

Laura se descurcă cum poate, mai mult cu ajutorul prietenilor şi donaţiilor pe care le fac oamenii. Şi-a pierdut, însă, curajul. Va mai scrie poezii, dar nu mai vrea să publice. Nu vrea să piardă chiar şi puţinii bani pe care îi primeşte de la stat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă