O tânără cu arsuri grave a fost plimbată între spitale. Pentru că în România nu exista paturi libere, pacienta a fost dusă în Belgia

16 aprilie 2019, 19:58

Tânăra era cu prietenul ei într-o cabană din Sfântu Gheorghe. Băiatul ar fi aprins focul cu benzină. Cabana a fost cuprinsă de flăcări. Tânărul a spart geamul şi a reuşit să sară în apă. Pe fată a salvat-o un alt băiat.

La două ore şi jumătate după explozie, o ambarcaţiune a preluat-o pe tânără din Sfântu Gheorghe şi a dus-o la Murighiol. De acolo, a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul din Tulcea. Era în stare extrem de gravă. Medicii au cerut ajutorul spitalelor unde pot fi trataţi pacienţii cu arsuri severe. Ieri, la ora 16.00, fata a fost urcată într-un elicopter. Ar fi trebuit să ajungă la Timişoara, dar a aterizat la Constanţa.

Nici medicii de la Constanta nu au reușit să găsească un pat liber în spitalele din țară.

Pentru că paturile de mari arşi din ţară nu erau libere, ministrul Sănătăţii a decis să o transfere pe femeie în străinătate.

Abia astăzi după amiază, o aeronavă Spartan a transportat-o pe tânără în Belgia.

În ultimii ani, mai mulţi pacienţi cu arsuri au fost transferaţi în străinătate pentru că nu aveam niciun pat liber în ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite