O sută de mii de turiști sunt pe litoral, în aceste zile. Au uitat de distanțare și masca de protecție, au primit amenzi

22 august 2020, 14:49

Rămâne de văzut în perioada următoare cât de sigură a fost vacanța turiștilor pe litoralul românesc. Cei mai mulți dintre ei stau pe malul mării, nu respectă distanța recomandată de autorități.

Distanțarea nu este respectată nici în zona șezlongurilor. Deși administratorii plajelor le amplasează corect, turiștii și le mută după poziția soarelui sau în locul unde au umbră.

Cei mai mulți au spus că nu se protejează în niciun fel pentru că sunt în vacanță și vor să se simtă liberi.

Ministrul Sănătății, aflat la Constanța, e nemulțumit de ceea ce a văzut în stațiuni.

  • Reporter: Aţi face plajă pe litoralul românesc, cu familia?
  • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Daca aş respecta nişte reguli, aş face, da. Dar unde? Acolo unde aş găsi aceste locuri, unde s-ar respecta nişte reguli, dacă nu, nu aş face plajă.

Azi-noapte, autoritățile care au făcut verificări au aplicat amenzi în valoare de 130 de mii de lei. Au acționat peste 300 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și alți reprezentanți ai instituțiilor publice.

În acest weekend, aproximativ o sută de mii de turiști și-au rezervat camere în unitățile de cazare clasificate.

În realitate, numărul este mai mare cu câteva zeci de mii, dacă îi luăm în calcul și pe cei care stau în vile, apartamente și case private.

Oferte sunt din plin, direct pe marginea drumului.

De duminică, prețurile la mare vor scădea cu cel puțin 20 de procente, așa că litoralul va fi în continuare aglomerat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă