O sută de mii de pelerini l-au întâmpinat pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

Vizita Papei Francisc în România a stat și astăzi sub semnul miracolului divin. Dacă ieri, codul roşu de furtună s-a declanşat în Capitală mult mai târziu, chiar în momentul în care Sanctitatea Sa încheiase Liturghia şi îşi lua rămas bun de la pelerini, astăzi, ploaia, care a căzut neîncetat la Şumuleu, încă de dimineţă, s-a oprit în clipa sosirii Papei. Peste 85 de mii de oameni, români, maghiari şi peste 1.500 de străini l-au aşteptat pe Sfântul Părinte. Ei au pornit la drum încă de la 4 dimineaţa şi au înfruntat vremea rea ca să ajungă la Sanctuarul Marian din munţi.

01 Iunie 2019, 17:56 (actualizat 01 Iunie 2019, 19:45) Știrile TVR |
Pelerin la Șumuleu Ciuc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu cântec și speranță. Așa l-au așteptat pe Sfântul Părinte cei aproape o sută de mii de pelerini adunați la Șumuleu Ciuc. În frig și ploaie, au urcat cu greu prin noroiul care le ajungea până la genunchi. Mulți bătrâni, mulți bolnavi, mulți cu copii în brațe. Dar entuziasmul li se citea tuturor în ochi.

Zâmbete, piviri îndreptate spre cer și mâini împreunate în rugăciune. Sfânta Liturghie a înălțat sufletul tuturor celor prezenți la Șumuleu Ciuc.

Sfântul Părinte a binecuvântat copiii, atât de dragi lui. Apoi pelerinii au primit Sfânta Împărtășanie deopotrivă cu Papa Francisc și cu preoții care au oficiat Liturghia.

Papa Francisc a oferit Sanctuarului Marian de la Şumuleu Ciuc un trandafir din aur, unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri pe care suveranii pontifi le fac marilor sanctuare ale lumii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI