O spirală „bizară” de lumină albastră a apărut pe cer, deasupra Noii Zeelande

Apariția unei spirale extraordinare de lumină albastră pe cerul de deasupra Noii Zeelande a stârnit uimire în rândul observatorilor de stele - și teorii de la extratereștri la găuri negre.

21 Iunie 2022, 11:24 (actualizat 21 Iunie 2022, 11:40) Știrile TVR |
Spirală pe cerul Noii Zeelande

A fost absolut ”bizar”, a spus el. A fost ca o spirală masivă. Și s-a deplasat foarte, foarte încet spre nord pe cerul nopții și apoi s-a risipit pe măsură ce a trecut, a spus  astronomul Alasdair Burns, care conduce  Observatorul Twinkle Dark Sky Tours, potrivit Sky News.

„La prima vedere aproape că arăta ca o galaxie spirală care stătea acolo pe cerul nopții”, a adăugat el

Jen Ross, tot de la Twinkle Dark Sky Tours, a declarat: „Nu a fost ca nimic din ce am mai văzut până acum. Pur și simplu incredibil.”

Profesorul Richard Easther, de la Universitatea Auckland, a explicat cauza probabilă a spectacolului extraordinar de lumini.

„Din câte ne putem da seama, a fost creată de razele soarelui care care au luminat gazele emise de a doua parte a unei rachete SpaceX care s-a reaprins la aproximativ o oră după ce a fost pusă pe orbită la Cape Canaveral”, a declarat el pentru TV3.

„Este uimitor, mi-aș fi dorit să-l fi văzut.”

Nici compania SpaceX, nici Elon Musk nu au confirmat informația că s-ar aflat în spatele fenomenului.

Astronomul care a fotografiat spirala a explicat cum ar putea provoca racheta un astfel de spectacol ceresc atât de neobișnuit.

Dacă  gazele de eșapament ies într-o altă direcție decât direct din spate, pot face ca partea montată a rachetei să se rotească și acționează ca un stropitor de gaze, iar acestea formează o spirală”, a spus el.

Din păcate, cel puțin pentru cei care speră că spirala este o dovadă a activității ființelor extraterestre, profesorul Easther a exclus implicarea extraterestră.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SCI-TECH
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI