O spălătorie „a răsărit” într-un parc din București. Au fost excavate zeci de tone de pământ şi au fost scoşi zeci de arbori tineri, abia plantaţi

26 martie 2023, 17:31

Platforma de beton are o suprafaţă de peste 500 de mp. „Deşi vorbim despre un şantier, aici nu există un panou informativ de pe care să aflăm cine este proprietarul sau constructorul”, transmite Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR.

Pentru a amenaja platforma, din Parcul Teilor au fost excavate zeci de tone de pământ şi au fost scoşi zeci de arbori tineri, abia plantaţi.

Deşi în proximitate există un punct fix al Poliţiei Locale şi mai multe camere de supraveghere, Primăria Sectorului 3 evită să comunice oficial ce măsuri a luat pentru a preveni situaţia sau pentru a se asigura că legea este respectată în cazul platformei din beton.

Nici măcar viceprimarul sectorului 3, prezent la faţa locului, nu a reuşit să lămurească situația.

Lucian Judele, viceprimar Sector 3 (USR):Nu aş şti să vă spun cine este beneficiarul acestei construcţii, cine este beneficiarul acestei lucrări. Am întrebat la primărie în primul rând dacă acesta este un teren public sau dacă avem de-a face cu vreo retrocedare despre care nu ştim, sau este un teren privat, nu am primit încă răspunsurile.

Noua construcție poate fi și o zonă periculoasă pentru copii şi nu numai – pe suprafața platformei sunt 5 guri de canal neastupate, care au o adâncime de aproape 3 metri.

Daniel Trifu, vicepreședinte ECO-CIVICA: „E clar că se cam acoperă aşa anumite persoane în zona respectivă şi probabil că ăsta este motivul pentru care nimeni nu pune un panou şi autorităţile nu intervin cât mai repede posibil pentru a stopa distrugerea din zona respectivă.”

Parcul Teilor a fost amenajat în urmă cu câţiva ani pe o fostă groapă de gunoi. Zona a primit o nouă viață la dorința Primăriei Sectorului 3, cu angajați ai instituțiilor și ai companiilor primăriei.

Parcul are un lac artificial, câteva mii de copaci – tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie – și terenuri de sport.

Primarul Robert Negoiță declara la inaugurare că amenajarea a costat undeva la 50 de euro pe metru pătrat. Lucrările au început în septembrie 2019 și s-au finalizat în vara anului 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite