O scrisoare trimisă în urmă cu 51 de ani a ajuns la destinatara sa, din Lituania, după ce poșta locală a găsit mai multe corespondențe pierdute, cu prilejul unei renovări

Poşta lituaniană a reuşit un record greu de egalat: a livrat la destinaţie scrisori trimise în urmă cu 51 de ani. Vina pentru timpul lung de livrare aparţine, se pare, unui poştaş din anii 70, care avea obiceiul să umble în scrisorile venite din străinătate, în speranţa că va găsi nişte bani. După jumătate de secol, scrisorile au ajuns la o parte din destinatari, cei care mai sunt în viaţă.

28 Ianuarie 2022, 14:06 (actualizat 28 Ianuarie 2022, 15:52) Știrile TVR |

Genowefa Klonovska e o doamnă de 60 de ani care, într-o bună zi, a primit un telefon de la poștă în care era anunțată că a primit o scrisoare mai deosebită. Fusese trimisă Genowefei de o fetiță poloneză pe nume Ewa, în urmă cu 51 de ani, în martie 1970.

Genowefa Klonovska: Am fost luată prin surprindere. Am crezut că e vreo glumă, că cineva îmi joacă vreo farsă. Dacă ar fi fost 1 aprilie, chiar m-aş fi gândit la asta. Dar cei de la poştă au insistat şi m-au sunat de mai multe ori, aşa că le-am spus să îmi trimită scrisoarea la adresa mea actuală. Au spus că nu, că vor să mă întâlnească personal, pentru că a făcut atâta vreme pe drum.

În scrisoarea respectivă, Ewa, de 12 ani la vremea aceea, îi povestea Genowefei că autobuzul școlar nu mai trece prin satul său și că trebuie să meargă la școală pe temperaturi de minus 23 de grade Celsius. Acum Genowefa nu își mai aduce aminte de prietena sa de corespondență, cu care nu a păstrat legătura, tocmai probabil din cauză că nu a primit răspuns la scrisoarea trimisă.

Scrisorile au fost descoperite întâmplător, cu prilejul unei renovări și se pare că fuseseră ascunse de un poștaș corupt, care căuta bani în scrisorile venite din străinătate. Poșta lituaniană a mai găsit 5 destinatari în zilele noastre, însă nu cu toți timpul a fost clement, o parte dintre ei au murit, așa că moștenitorii lor au intrat în posesia scrisorilor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI