O scrisoare de despărțire semnată de Marlon Brando va fi scoasă la licitație. „Îmi pare rău că n-am putut să mă străduiesc mai mult pentru a fi mai puțin egoist”

Un timbru cu Marlon Brando în filmul „Nașul”
Un timbru cu Marlon Brando în filmul „Nașul”
6 februarie 2023, 13:56

Scrisoarea a fost adresată lui Solange Podell, iubita lui Brando pe vremea când acesta era un star în devenire pe Broadway. Casa de licitații RR Auction din Boston se va ocupă de vânzarea online, care se va încheia pe 9 februarie.

În mesaj, presărat cu greșeli de ortografie, Brando folosește celebra tumbă retorică „nu ești tu de vină, eu sunt”, în încercarea de a pune capăt pe cale amiabilă relației cu dansatoarea și actrița Solange Podell.

„Pentru ca tu să nu mă consideri un nesimțit complet, îți scriu această scrisoare pentru a-ți explica faptul că, din cauza unui temperament haotic, zburător și volubil, doresc să nu-ți umilesc și să nu-ți înjosesc sentimentele văzându-ne doar când am eu chef”, scrie în creion starul din „Ultimul tango la Paris”.

„Te rog să accepți această scrisoare cu inima deschisă, deoarece este scrisă cu onestitate. Îmi pare rău că n-am putut să mă străduiesc mai mult pentru a fi mai puțin egoist (…) Intuițiile mele au fost impecabil de scrupuloase, dar emoțiile mele, din păcate, instabile. Îmi voi aminti de tine cu drag, considerație și apreciere. Atunci când ne vom întâlni în Franța (poate în octombrie), am încredere că comportamentul meu va fi un pic mai adult.”

Brando a semnat scrisoarea „cu cea mai caldă prietenie, Marlon”, înainte de a adăuga într-un post-scriptum: „Te rog să-i transmiți mamei tale mulțumirile mele, dacă le va accepta.”

Potrivit anunțului de licitație, Brando și Podell s-au întâlnit în 1947, după ce ea a fost invitată în culisele unei producții a spectacolului „Un tramvai numit dorință”, în care el a jucat rolul lui Stanley Kowalski.

După despărțirea lor, Brando s-a concentrat pe visul său de a deveni vedetă la Hollywood, în timp ce Podell s-a orientat spre fotografie, studiind cu Richard Avedon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă