O scrisoare-capcană a explodat la sediul FMI din Paris. O persoană a fost rănită

16 martie 2017, 13:37

Explozia este un „atentat” care arată că „suntem vizați în continuare”, a declarat președintele François Hollande, în timpul unei vizite la Toulon (sud-estul Franței), transmite AFP, citată de Agerpres.

YVAN ASSIOMA, purtătorul de cuvânt al poliţiei: „Se pare că scrisoarea era adresată consilierului d-nei Lagarde, dar vom verifica„.

Directoarea Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a condamnat acest act. „Condamn acest act laş de violenţă şi reafirm hotărârea FMI de a-şi continua activitatea în conformitate cu mandatul său. Cooperăm îndeaproape cu autorităţile franceze pentru a investiga acest incident şi pentru a asigura securitatea întregului nostru personal”, se arată într-o declaraţie a directoarei FMI.

Secretara care a deschis plicul a fost rănită uşor.

Potrivit şefului poliţiei pariziene, Michel Cadot, a fost vorba despre un dispozitiv exploziv artizanal. Cadot a subliniat că în ultimele zile au fost înregistrate o serie de ameninţări telefonice.

Bruno Leroux, ministrul francez de Interne: „Investigaţia condusă de procurorul general ne va permite să ştim de unde venea plicul, ce conţinea şi ce a provocat rănile secretarei care l-a deschis. Deci trebuie să stabilim aceste elemente”.

Acest eveniment şi incidentul armat dintr-un liceu din Grasse, sud-estul ţării, au activat aplicaţia guvernamentală de atac terorist, prin care francezii sunt avertizaţi să se adăpostească.

Scrisoarea-capcană de la biroul FMI din Paris a explodat la o zi după ce un incident similar a fost înregistrat la ministerul german de Finanţe.

În Germania, coletul-capcană a fost detonat controlat de genişti. Atacul a fost revendicat de anarhiştii greci.

ACTUALIZARE 13.37 O femeie a fost rănită la mâni şi la faţă în momentul în care a deschis un colet care a explodat în sediul Fondului Monetar Internaţional, au informat surse din poliţie, potrivit leparisien.fr.

Primele informaţii indicau că ar putea fi vorba despre o petardă.

Mai multe persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie.

Poliţia judiciară din Paris a început o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite