O scenă de pe vremea lui Shakespeare, descoperită în Norfolk. Compania marelui dramaturg ar fi jucat acolo între 1592 și 1593

6 octombrie 2023, 10:18

Lucrările de renovare de la teatrul din localitatea Kings Lynn, din comitatul Norfolk, cel mai vechi din Anglia, au avut un rezultat ieșit din comun. Sub podeaua sălii, care a fost instalată acum 75 de ani, s-au descoperit panouri de lemn, care ar fi parte a scenei acestui teatru care a fost inaugurat în 1445. Iar pe acea scenă ar fi urcat chiar și William Shakespeare în perioada 1592-1593.

Tim Fitzhigham, directorul teatrului din Norfolk: Teatrele din Londra erau închise în acel andin cauza ciumei. Aşadar, dacă Shakespeare a jucat în altă parte în 1592/93, a fost în acest loc din King’s Lynn.

Mai mult, reprezentanții teatrului spun că au documente care dovedesc acest lucru.

Tim Fitzhigham, directorul teatrului din Norfolk: Avem documente ale oraşului, din 1592/93,care dovedesc că teatrul lui Shakespeare a fost plătit pentru a juca piese în acest loc. Ştim că Shakespeare a fost pe scenă în 1592 datorită unei cronici defavorabile, a unui om pe numele său Robert Green, tot din Norfolk.

În cronica teatrală scrisă de Robert Green, Shakespeare era numit „parvenit”, o comparație care a devenit ulterior o laudă la adresa Marelui Will.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite