O săptămână de grevă. Simion Hăncescu, lider sindical: Guvernul nu realizează gravitatea situației. Oamenii sunt extrem de determinați. În două săptămâni sunt trei mitinguri cu câte 15.000 de oameni

S-a încheiat prima săptămână de grevă generală în învăţământ din ultimii 18 ani, iar cea care urmează ar putea sta tot sub semnul protestelor.

27 Mai 2023, 08:43 (actualizat 27 Mai 2023, 09:09) Știrile TVR |

Guvernul le transmite angajaţilor din învăţământ că nu are bani pentru toate revendicările. Le poate oferi doar prime de 2.500 lei de lei profesorilor, respectiv, de 1.000 de lei pentru personalul nedidactic.

Angajaţii nu cedează, nu acceptă oferta Executivului şi avertizează că nu renunţă la protestele din ţară.

În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei a anunţat că, din cauza grevei, calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost modificat, iar înscrierile la Bacalaureat se pot face doar în unităţile de învăţământ unde angajaţii nu fac grevă.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Aici nu suntem la piață și ca atare nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall. Guvernul României prezintă măsurile pe care le poate lua.

Simion Hâncescu, președintele FSLI: Deci se pare că, totuși, Guvernul nu realizează gravitatea situației din învățământ. Oamenii sunt extrem de determinați, și pe bună dreptate. Este în premieră post-decembristă când, într-un interval de două săptămâni, vor fi trei mitinguri cu 15.000 (n.r. de oameni) în 10 mai, 15.000 de oameni ieri, şi, din semnalele pe care le avem, marţi vor fi mult mai mulţi. Asta este o dovadă clară că există o stare uriaşă de nemulţumire.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 35°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 28°C 31°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 30°C 34°C
BRASOV 28°C 32°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI