O româncă, în drum spre Cannes. Silvia Epure a câștigat la Los Angeles titlul de „Cel mai bun producător feminin din 2017”

13 septembrie 2017, 15:26

“Sunt emoționată pentru premiul meu, dar și pentru marele succes pe care l-a avut „Ofelia” în general. Filmul a avut un succes absolut fantastic. Din peste 130 de echipe care au concurat în acest oraș, echipa noastră a câștigat Best Film of Los Angeles, Woman in film of the year, Best actress, Best writing, Best original music score, Best use of line, Best use of prop, Runner up Best directing”, a declarat Silvia Epure pentru Știrile TVR.

Premiul “Woman filmmaker of the year” este oferit anual de Asociația “Woman in Film” – care susține și promovează cariera femeilor care lucrează în industria filmului, în cadrul Festivalului Internațional “48 Hours Film Project” din Los Angeles.

Silvia Epure se află pentru al treilea an consecutiv în competiția cinematografică din L.A. Înainte ca “Ofelia” să câștige „Best Film of Los Angeles 2017”, alte două scurtmetraje semnate de tânăra producătoare din România au fost nominalizate la categoria “Cel mai bun film” din Los Angeles.

Românca de 32 de ani are o experiență de peste 13 ani în producție tv și, mai nou, de film. Tânăra povestește cu modestie despre primele colaborări în materie de producție de film: „Am avut ocazia să fiu producător asociat, acum patru ani, pentru un lungmetraj cu Bruce Dern și Peter Fonda. Apoi am lucrat în echipa de producție a unui film cu Bai Ling (…) Iar, săptămâna viitoare, filmăm ceva pentru Festivalul Brazilian – “I am Erica”.

“Din 2012 trăiesc printre avioane”

În prezent, Silvia Epure locuiește în Los Angeles, însă are mai mereu bagajul făcut la ușă. Lucrează cu mai multe echipe de producție tv și de film atât din țară, cât și din străinătate – Europa, SUA, Asia ori Africa.

A urmat cursuri în producție cinematografică la New York Film Academy – Universal Studios, după ce în țară a absolvit cursurile de masterat în “Artă și Imagine” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii – Universitatea București. Iar acum își propune să urmeze un masterat de film și în Statele Unite.

Silvia Epure spune că este la început de drum în producția de film, dar că are numeroare numeroase planuri, inclusiv pentru România.

“Am lucrat în România și acum trei ani. Îmi doresc din suflet să am oportunități în viitor prin care să arăt lumii cât de specială este țara noastră și cât de minunați sunt oamenii de la noi. Reprezint țara mea, România, oriunde merg. Sunt foarte mândră că sunt româncă și, duminică seară, unul dintre punctele forte ale echipei noastre a fost tocmai acest caracter internațional impresionant: regizoarea e din Mexic, compozitorii sunt din Brazilia, DP-ul e din Germania, editorul din Canada, asistentul din India, eu sunt din România”, mărturisește tânăra producătoare.

(w500) Echipa scu

10 producții vor merge la Cannes Corner for Short Films

Premiile câștigate, duminică seară, la Gala Festivalului Internațional “48 Hours Film Project” din Los Angeles, cu filmul “Ofelia”, îi deschid tinerei românce drumul spre Festivalul de la Cannes la ”Short Film Corner”/Colțul scurtmetrajelor, unde pelicula va putea fi vizionată de profesioniști din industria cinematografică de pe tot globul.

Însă, în drumul spre Cannes, „Ofelia” va ajunge mai întâi la Paris, unde va concura în competiția finală a Festivalului “48 Hours Film Project”/“Filmapalooza”, care va avea loc în martie 2018. Cele mai bune 10 producții desemnate vor putea fi vizionate apoi la Cannes Corner for Short Films 2018.

Festivalul International “48 Hours Film Project” este cel mai mare concurs de filme în timp real care are loc în 130 de orașe din întreaga lume, dar nu și în România.

“Ofelia” – o producție internațională, al cărei producător este o româncă

(w500) Ofelia, Be

“Ofelia” este povestea de dragoste a unei bătrâne, care încearcă să îl aducă în stare de luciditate pe soțul ei. “Bărbatul lângă care a trăit peste 60 de ani și care i-a fost mereu alături suferă de boala Alzheimer și nu își poate aminti nimic decât în momentul în care gustă un vin special, oferit la aniversarea căsătoriei lor. Practic, filmul prezintă momentul în care este servit ultimul strop din acest vin – ‘al aducerii aminte’”, a povestit Silvia Epure pentru site-ul de știri al TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă