O româncă de 38 de ani, printre victimele accidentului feroviar de la Barcelona. Bilanțul răniților a crescut la 56

28 iulie 2017, 09:56

Locomotiva s-a lovit de tamponul aflat la capătul liniei din statia Francia din Barcelona. Trenul realiza o ruta regională și era plin de călători care mergeau la muncă.

Inspectorii de la compania feroviară spaniolă încearcă sa afle acum care au fost cauzele acestui accident care, deocamdată, este inexplicabil.

Ministrul spaniol al dezvoltării s-a deplasat deja la Barcelona ca sa afle detalii de la fața locului despre acest accident. Se știe că trenul frâna în momentul în care a intrat în stație și avea toate inspecțiile la zi, iar conductorul avea cel puțin 7 ani de experiență.

Coliziunea care s-a produs la ora locală 7:15 i-a surprins pe unii călători dormind și, din fericire, nimeni nu și-a pierdut viața.

INIGO DE LA SERNA, ministrul spaniol al transporturilor: „56 de pasageri au primit asistență și 53 dintre ei au fost duși la mai multe spitale. În acest moment există o persoană rănită grav, cu o contuzie la piept, si care este supravegheată”.

Printre răniți se numără și o româncă în vârstă de 38 de ani care se află în stare stabilă și prezintă răni ușoare. Consulatul României de la Barcelona păstrează legătura cu autoritățile spaniole, pentru identificarea tuturor persoanelor afectate.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

UPDATE 13.10 În aceste momente se derulează o anchetă, dar se presupune că mecanicul care conducea trenul și care se numără printre persoanele rănite, efectua deja frânarea garniturii la intrarea în stație, a transmis corespondentul TVR Felix Damian, pentru Telejurnalul de la ora 13.00. Bilanțul răniților a crescut la 54, dintre care doar 3 nu au fost transportați la spital.  Printre victime se află și o româncă de 38 de ani, care a fost ușor rănită și se află în afara oricărui pericol. Doar o persoană este în stare gravă. Majoritatea răniților au primit primul ajutor pe peronul gării.

UPDATE 11.50 Potrivit Consulatului român de la Madrid, cetățeanul român este rănit foarte ușor și nu este internat în spital, transmite corespondentul TVR în Spania, Felix Damian. Printre răniți sunt și doi cetățeni francezi.

UPDATE 11.45 Ministerul Afacerilor Externe anunță, într-un comunicat, că autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Românul este rănit ușor și se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona.

UPDATE 11.15 Consulatul General al României la Barcelona are în atenție accidentul feroviar produs vineri în această localitate și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare privind existența unor cetățeni români printre victime. „Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

UPDATE 11.05 În acest moment se vorbește despre 40 de răniți, dintre care unul este în stare gravă, transmite corespondentul TVR în Spania, Felix Damian. Protecția Civilă din Barcelona informează că accidentul s-a produs în timpul frânării și remarcă faptul că, dacă trenul intra cu viteză, numărul persoanelor rănite ar fi mult mai mare.

Serviciile de urgenţă citate de Reuters au precizat că sunt rănite cel 48 de persoane, inclusiv mecanicul de locomotivă.

18 persoane au primit îngrijiri medicale la spital, iar 5 dintre le sunt grav rănite.

Nu s-a înregistrat niciun deces.

Deocamdată nu se cunosc cauzele pentru care mecanicul nu a putut să frâneze.

(w500) Accident d

(w500) Accident d

(w500) Accident d

(w500) Accident d

(w500) Accident d

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite