O regizoare din Târgu Mureș acuză lipsa de reacție a instituțiilor după ce a cerut, fără rezultat, ca familie să-i fie testată de COVID, iar bunica a decedat în casă

31 octombrie 2020, 20:55

Crista Bilciu povestește că, în urmă cu câteva zile, atât ea, cât și părinții și bunica au început să se simtă rău. Au sunat la medicul de familie care i-a sfătuit să contacteze DSP-ul pentru că aveau simptome clare de COVID. Numai că, pentru că nu intraseră în contact cu o persoană depistată pozitiv, nu a mers nimeni să îi testeze.

Pentru că ar fi costat prea mult să se testeze pe cont propriu, femeia a decis să se izoleze și să se trateze cu toții acasă. Însă bunica se simțea din e în ce mai rău, așa că a chemat ambulanța.

Azi noapte, bunica Cristei Bîlciu a murit. Familia a sunat la 112 și o echipă de la Ambulanța a constatat decesul. După care, situația s-a blocat.

Abia după ce a postat pe rețele de socializare problema cu care se confruntă și imposibilitatea de a fi testată și de a-și putea înmormânta bunica, regizoarea a fost contactata de prefectul județului și de șeful DSP Mureș.

Reprezentanți ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă ne-au precizat că membrii familiei nu au fost testați pentru Covid atunci când s-au prezentat la cazul respectiv, pentru că, spun ei, nu au primit o solicitare în acest sens. Angajații Ambulanței Târgu Mureș precizează că au fost chemați doar pentru că o persoană în vârstă se simțea rău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite