O radiografie actualizată a industriei din țara noastră

Pe vremuri, în România se construia orice. De la ace de siguranță la satelit. Nu e neapărat un adevăr de necontestat, dar este o impresie generală, mai ales a celor ce au trăit în comunism. Partidul dorea independența industrială a țării, aşa că făcea fabrici pentru orice.

26 Iunie 2019, 09:45 (actualizat 26 Iunie 2019, 11:01) Știrile TVR |
Decăderea industriei românești
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Coloşi industriali care fabricau doar ca să iasă bine planul. Mașini, unelte haine, avioane, vapoare sau nasturi. Se făceau de toate, fie că era nevoie de ele sau nu.

Tocmai de aceea, venirea capitalismului a fost un şoc pentru economia românească. Mari combinate, fabrici, uzine, au trecut printr-un amplu proces de epurare. Nimic nu mai e la fel acum.

Unde am fost și ce am ajuns. De ce industria auto merge cu frâna trasă, deși avem fabrici performante, care lansează modele de mașini căutate în întreaga lume. De ce exportăm materie primă li importăm apoi produsele finite, mult mai scumpe. De ce pleacă firmele din România după ce statul a crescut salariile din pix. Dar avem și exemple pozitive.

Urmăriți în materialul video o radiografie actualizată a industriei din țara noastră făcută de Știrile TVR cu ajutorul colegilor noștri din toată țara.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI