O răceală banală s-a transformat într-o luptă pentru viață în cazul unui tânăr din Cluj. După trei luni de tratamente, două petrecute la terapie intensivă, Tudor a fost externat din spital cu aplauze

Se mai întâmplă și minuni, este convins un tânăr de 37 de ani din Cluj-Napoca. După o lungă suferință, o luptă crâncenă pentru viață de pe patul de spital și cu eforturile unei echipe medicale complexe, Tudor a plecat acasă, sănătos. Povestea lui a început în ianuarie, când o răceală a dus la o infecție gravă, apoi complicațiile i-au afectat toate organele. Au urmat trei luni de tratamente, din care două la Terapie Intensivă, 80 de transfuzii de sânge și peste 20 de operații. Acum simte că a renăscut.

31 Martie 2023, 21:14 Știrile TVR |

Cu aplauze și emoții. Așa a fost externat Tudor, tânărul care în ultimele trei luni s-a zbătut între viață și moarte și a reușit să trăiască ajutat de o armată de medici. Era ianuarie când a făcut o simplă amigdalită bacteriană. Infecția i s-a răspândit în tot corpul și i-a făcut să cedeze rând pe rând fiecare organ. O parte din țesutul piciorului stâng a necrozat și a intrat în șoc hemoragic și septic. Viața lui atârna de un fir de păr când a ajuns în grija medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe din Cluj-Napoca.

”O răceală, bănuim că prin gât am luat streptocoul, s-a localizat la picior, n-am știut, am dus pe picioare o saptămână infecția. Doresc să mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat acești oameni devotați”, a mărturisit Tudor, fost pacient.

”A fost o infecție deosebit de gravă care în câteva ore a distrus toată pielea”, a spus dr. Claudiu Filip, șef Compartiment Chirurgie Plastică și Reparatorie.

Două din cele trei luni de spitalizare, Tudor a fost internat în secția de terapie intensivă, opt săptămâni în care a fost inconștient. În jurul lui, zeci de medici făceau eforturi supraomenești să îl salveze și au reușit.

”O infecție generalizată în care toate organele au cedat: rinichi, plămâni, ficat, sistem imunitar, singura soluție a fost o implicare complexă a colegilor”, a explicat prof. dr. George Dindelegan șeful Clinicii de Chirurgie Generală.

”Acest pacient reușește să se întoarcă la familie. Pentru noi asta e cea mai bună mulțumire”, a spus Paul Adrian Rus, medic specialist, Anestezie și Terapie Intensivă.

Tudor a trecut prin 22 de operații, uneori chiar două pe zi, și 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge. Transfuzii sanguine i se făceau zilnic.

”Îngrijirile erau de un așa nivel încât necesitau o comă indusă și ore nenumărate de filtrare a sângelui”, a precizat prof. univ. dr. Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj.

”Acest bolnav a primit în jur de 80 de transfuzii de sânge în această perioadă”, a menționat as. univ. dr. David Andraș, medic curant, responsabil de caz.

În tot acest timp, familia s-a rugat și a sperat. În ziua externării, soția și tatăl așteptau nerăbdători să îl ia acasă, unde îl așteaptă și fetița lui de 6 ani.

”A fost o perioadă foarte grea. Le mulțumesc tuturor celor din spital”, a mărturisit Andreea, soția lui Tudor.

”Poate diferența asta a făcut-o, profesionalismul, dar și dăruirea de a face totul să-i salveze viața”, este de părere Nicolae, tatăl lui Tudor.

Pentru Tudor, urmează o perioadă de recuperare pentru a putea să își folosească din nou piciorul la capacitate maximă. Costurile medicale în acest caz, suportate de statul român, s-au ridicat la peste o sută de mii de euro.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI