O puternică furtună de zăpadă a afectat Japonia, provocând perturbări ale traficului rutier și feroviar

Japonia furtună de zapadă
Japonia furtună de zapadă
8 ianuarie 2021, 09:39

Un sistem de aer rece ar putea aduce vânturi periculoase, valuri înalte, zăpadă abundentă şi condiţii de viscol în nordul ţării şi în zonele situate de-a lungul Mării Japoniei, a avertizat Agenţia meteorologică niponă.

Peste 210 zboruri au fost deja anulate în toată Japonia şi circa 90 de vehicule au rămas blocate temporar pe o autostradă înzăpezită între prefecturile Ishikawa şi Toyama, a informat presa locală.

Furtuna de zăpadă a provocat anularea a circa 240 de curse feroviare pe insula nordică Hokkaido, a relatat ziarul Hokkaido Shimbun.

Peste 40.000 de gospodării au rămas fără curent electric în prefectura nordică Akita din cauza zăpezii abundente, a informat centrala electrică din Tohoku.

Se aşteaptă ca un sistem de aer rece să aducă mai multe ninsori şi vânturi puternice în zonele situate de-a lungul Mării Japoniei până duminică, potrivit Agenţiei meteorologice.

Meteorologii prognozează până la 120 de centimetri de zăpadă pentru prefectura Niigata şi până la 80 de centimetri pentru regiunea Hokuriku în cele 24 de ore până sâmbătă dimineaţă, a adăugat agenţia citată.

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite