O publicație de la Vatican, destinată femeilor, scrie despre abuzurile sexuale comise de preoţi asupra călugăriţelor

4 februarie 2019, 08:08

Revista, distribuită împreună cu principala publicație a Vaticanului, trage încă un semnal de alarmă: există nenumărate cazuri de călugărițe care au fost violate de membri ai clerului și au tăcut ani de zile, de frica represaliilor. Unele dintre ele s-au destăinuit acum editorilor revistei.

Lucetta Scaraffia, editor la revista „Women, Church, World” (Femeile, Biserica și Lumea): „Preoţii, dar mai mult episcopii au o putere uriașă, nu doar asupra unei călugăriţe, ci asupra întregii congregații. Dacă o călugariţă abuzată merge la superioara ei și spune că a fost victima unui abuz, i se va răspunde să tacă, pentru că, în caz contrar, episcopul se poate întoarce împotriva lor.”

Au fost scoase la iveală și cazuri de măicuțe care au făcut avorturi plătite din banii Bisericii care luptă, de fapt, împotriva întreruperilor de sarcină. Sau măicuțe care au născut copii care nu au fost recunoscuți de tații lor.

În articol se menționează și că, de secole, femeile din biserică au fost descrise drept „periculoase și tentante”. Asta a complicat acceptarea, în ierarhia catolică, a faptului că ele pot deveni victime ale abuzurilor sexuale comise de preoți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite