O promenadă verde s-a deschis pentru bucureșteni departe de aglomerație și aproape de oraș

Capitala, asediată de poluare și beton, face pași timizi pe cărări ceva mai verzi. O nouă promenadă s-a deschis în calea miilor de bucureșteni care caută o bucată de pământ între pădure și apă, departe de aglomerație, dar aproape de oraș. Deocamdată, traseul este mai mult simbolic, însă autoritățile promit să facă mai mult. Până când totul vă fi gata, bucureștenii fac ce știu de ani de zile când e ceva soare afară: iau cu asalt puținele parcuri în care pot merge.

27 Februarie 2021, 21:28 |
Pași timizi spre o capitală mai verde
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sunt printre primii pași pe Promenada Verde. Bucureștenii, unii dintre "cei mai săraci" europeni când vine vorba de spațiul verde, vor avea la dispoziție alei pentru plimbare și jogging, pontoane și nocturnă.

Promenada verde, promit autoritățile, va fi un spaţiu cultural, sportiv, de agrement şi de recreere. Până când totul va fi gata va mai dura, însă. Deocamdată, primăria sectorului 1 promite să deschidă mai multe zone verzi, iar în paralel să lucreze la întreg proiectul. Nu toți locuitorii din zonă sunt însă mulțumiți de planurile autorităților locale.

Cu gândul la cei 25 de kilometri de promenadă, bucureștenii se bucură deocamdată de zilele cu soare în parcurile cunoscute. O gașcă pe role a adus veselia în Herăstrău și ne-a învățat primii pași... în viteză.

Iar în parc se poate învăța orice. Chiar și o primă lecție de jurnalism.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI