O ploaie puternică a produs inundații în județele Dâmbovița și Argeș. Cod Portocaliu pentru județele Tulcea și Constanța

31 mai 2021, 13:26

A plouat torențial în nordul județului Argeș, în zona Muscel. Cel mai grav a fost în localitatea Stâlpeni, unde mai multe curți au fost inundate, după ce șuvoaiele scurse de pe deal au adus o cantitate foarte mare de apă, iar șanțurile de scurgere nu au făcut față.

În Dâmbovița, două femei care au traversat de dimineață Pârâul din localitatea Pucioasa, au avut nevoie de ajutorul salvatoriIor ISU ca să se poată întoarce acasă. Apa crescuse prea mult. Femeile au sunat la 112 și, în final, au fost ajutate să treacă prin albia pârâului. În toată țara va continua să plouă abundent și în următoarele zile.

Este în vigoare un Cod Galben, dar și unul Portocaliu pentru județele Tulcea și Constanța.

Vremea pune probleme și pe Transalpina, pe cel mai înalt drum din țară, la limita dintre județele Gorj și Vâlcea. În ultima zi din luna mai, a început să ningă. Acțiunea pentru deszăpezire va continua, pentru ca șoseaua să poată fi redeschisă traficului, cât mai repede posibil.

O ușoară ameliorare a vremii este așteptată să aibă loc abia în partea a doua a săptămânii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite