O persoană a murit și 16 au fost rănite după ce o furtună puternică a lovit un camping din Bihor. Plan roșu de intervenție

23 iulie 2017, 22:19

ACTUALIZARE 01.00 Bilanț final anunțat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: 17 victime, dintre care o persoană decedată. 3 victime în stare gravă și 13 cu diferite leziuni.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat, iar căutările au fost oprite.

ACTUALIZARE 00.30 Alte două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Bilanțul răniților urcă la 15.

12 victime au fost transportate la Unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Oradea și 3 la spitalul din Huedin.

ACTUALIZARE 23.45 13 persoane au fost rănite, dintre care 3 în stare gravă. Două victime sunt transportate la Oradea. O persoană grav rănită a ajuns la Huedin cu o mașină particulară, a fost preluată de mașina de terapie intensivă și va fi transportată la spitalul județean de urgență Cluj.

(w500) Campingul

ACTUALIZARE 23.40 În urma evaluării persoanelor aflate în camping, până la acest moment au fost identificate 7 persoane rănite, dintre care două grav, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Victimele vor fi transportate la Spitalul Județean Bihor.

(w500) Campingul

ACTUALIZARE 23.32 Două victime sunt în stare gravă, potrivit medicului Hadrian Borcea. Pompierii caută eventuale persoane dispărute.

Alte 5 victime au nevoie de îngrijiri medicale.

6 răniți au mers singuri la spitalele din Huedin, Oradea și Aleșd.

La campingul din Bratca nu sunt victime.

ACTUALIZARE 23.12 În urma căderii unui copac peste o mașină, o persoana și-a pierdut viața, a confirmat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Au fost trimise în sprijin 3 ambulanțe SMURD din cadrul ISU Cluj.

Mai multe persoane sunt evaluate medical de echipajele ajunse la fața locului.

ACTUALIZARE 23.01 În aval față de localitatea Bulz se pare că mai sunt și alte persoane afectate, a indicat dr. Hadrian Borcea, de la UPU-SMURD Bihor.

4 persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

Răniții vor fi transportați la Spitalul județean Oradea.

ACTUALIZARE 22.49 Mai multe ambulanţe au plecat spre camping şi din Bihor şi de la Cluj, a confirmat Raed Arafat pentru Agerpres.

ACTUALIZARE 22.19 Planul roșu a fost declanșat după un apel care anunța că la un camping din localitatea Bulz, după o furtună puternică, sunt mai multe persoane rănite, a relatat secretarul de stat Raed Arafat.

O parte din forțele mobilizate au ajuns la Bulz în jurul orei 22.00. Un deces a fost confirmat de echipaje, conform datelor transmise de la fața locului.

Furtuna a lovit și un al doilea camping situat în apropiere de Bulz, în localitatea Bratca.

Secretarul de stat Raed Arafat nu a exclus să fie mobilizate și echipaje din Huedin, Cluj.

Județul Bihor se află duminică seara, până la ora 23.00, sub avertizare de fenomene periculoase imediate cod galben. Meteorologii au anunțat că sunt posibile averse de peste 20-25 l/mp, cu grindină, însoțite de descărcări electrice. Zonele vizate cu precădere: Oradea, Borș, Girișu de Criș, Nojorid, Sânmartin, Sântandrei, Toboliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă