O pasăre Emu a depus primul ou în Microrezervația din Constanța. Are o lungime de 14 centimetri şi trebuie să fie clocit de mascul

26 februarie 2019, 17:54

Oul uriaș, de culoare verde, a fost observat în urmă cu câteva zile de un angajat al Microrezervației. Este prima dată când o pasăre Emu face un ou la Constanța. În zona protejată de pe malul lacului Tăbăcăriei sunt doi masculi şi o femelă.

Oul, care are o coajă groasă de un milimetru, a fost luat cu mare grijă și dus într-o cameră în care temperatura este mai ridicată. Ar putea dura cel puţin 30 de zile până când puiul de Emu va ieşi în lume.

Pasărea Emu este a doua ca mărime în lume după struț. Înălțimea ei poate atinge 1 metru 90 cm. Chiar dacă oul este făcut de femelă, acesta trebuie clocit de mascul.

Masculul care clocește oul stă fără să mănânce sau să bea apă chiar și două luni. În cazul în care refuză să clocească oul, specialiștii Microrezervației din Constanța vor căuta soluţii alternative pentru ca puiul să poată fi salvat.

Pasărea Emu este cunoscută și sub numele de struț australian. Unele specii au trăit în regiunile de coastă ale Australiei și au dispărut în secolul al XIX-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite