O palestiniancă învinge boala celiacă. Najah Kheir: Avem o făbricuţă unde facem produse fără gluten

5 noiembrie 2021, 22:39

Yara Kheir are acum 26 de ani. Dar când avea numai șapte luni mama ei a descoperit că suferă de boala celiacă. A trebuit să adopte un regim alimentar fără gluten.

Pentru a o ajuta, mama sa a deschis o brutărie unde pregătește asemenea specialități. Între timp, aproape toți localnicii au început să cumpere de la ea.

Najah Kheir, proprietara brutăriei Mama Yara: Avem o făbricuţă unde se produc produse fără gluten. Am pus la punct acest laborator, împreună cu fratele meu, pentru că fata mea, Yara, suferă de boala celiacă. Nu poate mânca altceva.

Najah spune că a fost ajutată de organizaţiile de femei şi s-a simţit obligată să le răspundă cu aceeaşi amabilitate. Multe femei au fost angajate în făbricuţa ei.

Yara Kheir: Să găsesc un biscuit pe care să-l pot mânca era o mare problemă. Acum nu mai este. Acum e altfel, oamenii au început să ştie mai multe. Şi oriunde aş merge găsesc alimente pe care le pot consuma.

În trecut, era dificil să găsească pâine, biscuiți sau paste care nu conțineau gluten.

Najah și-a transformat bucătăria în atelier și oameni de peste tot au început să vină la ea pentru a cumpăra produse fără gluten.

Pregătește pâine dar și alte produse de patiserie, inclusiv prăjituri.

Principalul consultant este chiar fiica ei, care gustă toate produsele.

Boala celiacă este una autoimună, declanșată de o proteină care conține gluten, aflată în făină sau produse preparate cu făină.

În Israel, apropape 1% din populație suferă de această boală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite