O pacientă cu COVID-19 a murit după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate la Spitalul Victor Babeș din Capitală

11 decembrie 2020, 12:14

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul pacientei care a murit după ce a fost deconectată de la aparatele care o țineau în viață. Un brancardier a decuplat-o de la sursa de oxigen.

Pacienta era în stare foarte gravă, dependentă de aparate, intubată și ventilată mecanic.

Medicii și asistentele de la Terapie Intensivă și-au dat seama că ceva este în neregulă în momentul în care aparatele au dat alarma. Au început manevrele de resuscitare, dar a fost prea târziu.

Conducerea spitalului a anunțat poliția. A început și o anchetă internă în spital.

Brancardierul a fost audiat azi noapte, la poliție. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el a declarat că era obosit și nu și-a dat seama că a deconectat o altă pacientă de la aparate, nu pe cea care era decedată.

Este vorba despre un brancardier în vârstă, cu experiență, care ari fi fost chemat din secție să ia persoana decedată. I s-a spus că trebuie să ia o persoană decedată supraponderală. De obicei, sunt doi brancardieri care fac această operațiune, dar de data aceasta a fost unul singur, din lipsă de personal.

Ar fi o practică în multe spitale ca brancardierii să se ocupe de deconectarea persoanelor decedate.

Ministrul Sănătății le-a cerut inspectorilor sanitari de la DSP București să evalueze procedurile de lucru și atribuțiile din fișele de post de la Spitalul Victor Babeș, o unitate COVID unde au fost salvații mii de pacienți de la începutul epidemiei în România. În funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă