O nouă zi de grevă generală în Franța. Traficul feroviar și cel aerian, perturbate

6 decembrie 2019, 09:02

La primele ore ale dimineții, în regiunea pariziană se formaseră cozi însumate de aproape 300 km din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun. Companiile aeriene și-au redus cu 20% zborurile iar în Capitală peste 180 de școli sunt închise. Între timp, autocarele sunt arhipline iar autogările fac față cu greu solicitărilor.

Ieri, aproximativ 800 de mii de persoane au ieșit în strada iar ciocnirile violente dintre demonstranți și forțele de ordine nu au lipsit. Poliția continuă să-i ancheteze pe cei reținuți pentru violentele provocate în orașele mari ale Franței.

Traficul feroviar și aerian sunt cele mai afectate vineri, și doar o mică parte din sistemul de transport al Parisului funcționează, potrivit BBC News.

Operatorul de transport public din Paris a transmis că greva va dura cel puțin până luni.

Alte sindicate urmează să decidă vineri până când vor continua cu acțiunile de protest. Mai multe sindicate au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administraţia Emmanuel Macron va soluţiona revendicările.

În ziua precedentă, potrivit sindicatelor, aproximativ 1,5 milioane de persoane au participat la protestele organizate în mai multe oraşe din Franţa, în timpul grevei generale. Ministerul de Interne a comunicat că s-au înregistrat 806.000 de manifestanţi, dintre care 65.000 la Paris.

Poliția franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, aflat în vestul țării, ca urmare a unor incidente violente produse joi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Carnea de pui din Ucraina a devenit sperietoarea crescătorilor europeni

A fost grevă de avertisment în câteva zeci de spitale din ţară