O nouă tranşă de vaccin, de 150 de mii de doze, a ajuns România. La Spitalul Militar din Timișoara s-a constatat că lipsesc 2.000 de doze

România a primit astăzi o nouă tranşă de vaccin din cota pe care o are alocată la nivelul Uniunii Europene. Vorbim despre aproximativ 150 de mii de doze care au ajuns sau vor ajunge în depozitele din ţară.

06 Ianuarie 2021, 11:53 (actualizat 06 Ianuarie 2021, 21:52) Știrile TVR |
Avioanele aduc noi vaccinuri salvatoare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech au ajuns pe teritoriul României miercuri dimineață, cu aeronave speciale.

Primele doze din transportul de 150 de mii au ajuns la aeroportul Henri Coandă și au fost apoi transportate la Institutul Cantacuzino din Capitală.

O parte din cantitate a fost preluată de mașinile de distribuție și dusă în centrele de vaccinare.

O alta aeronavă a aterizat în jurul orei 10.00 pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timișoara. Aeronava venită din Belgia a sosit cu o oră și jumătate mai devreme decât era prognozat.

De pe aeroport, cutiile cu dozele de vaccin au fost transportate cu mașina la Centrul de stocare și distribuire de la Spitalul Militar din Timișoara. Doar că aici reprezentanții spitalului au constatat că cei de la compania Pfizer au trimis cu 2.000 de doze mai puțin.

Dozele de vaccin primite astăzi se adaugă celor 500 primite imediat după Crăciun și celor 10.700 primite săptămâna trecută.

În acest moment, calculul arată că sunt disponibile în jur de 200 de mii de doze pentru administrare.

____________________

ACTUALIZARE Deși la Timișoara trebuia să ajungă 11.700 de doze pentru zona de vest, iar cei de la Pfizer au confirmat chiar și marți cantitatea, azi s-a constatat ca la Timișoara au ajuns doar 9.750 de doze. Urmează să se stabilească motivul pentru care nu au ajuns toate dozele, a transmis pentru Telejurnal, Adriana Pinti.

ACTUALIZARE Cea de-a treia tranşă de vaccin a sosit miercuri în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, transportul fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol.

Dozele sunt distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400  doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea, se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua  tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI